Sunday, December 19, 2010

kemtahfiz'10.

in the name of Allah alMuqaddim,

aku merindui kem tahfiz 2010 sangat sangat. macam masih tak dapat terima kenyataan bahawa tahun depan aku dah form5 dan tak boleh pergi lagi dah kem tahfiz akhir tahun. argh setiap kali kem tahfiz, walaupun macam malas nak pergi tapi nanti last last mesti gedik nak pergi lagi sebab memang kem tahfiz akhir tahun paling terbaik lah! tsktsk, kem tahfiz.

haa, bagi kau dan kau yang bukan tahfiz, mesti pelik ek aku kata kem tahfiz memang best? sebab alah kem tahfiz ni kerjanya menghafal, mengulang, menghafal, mengulang, solat sunat, qiam je tak habis habis untuk beberapa minggu. mana ada boleh tengok tv, dengar radio, duduk depan laptop berjam jam. mesti kau sendiri pun akan kata bosan gila. tapi, secara jujurnya aku kata itulah yang membahagiakan kami. kerna dari itu kami boleh mencintai ALLAH dengan lebih lagi.

bukan je kami dapat cinta ALLAH (insyaALLAH), cinta manusia pun dapat. senior junior semuanya sama je, cuma dipisahkan dengan panggilan akak dan adik. dah takde istilah gap lagi antara setiap batch. sungguhlah, ukhuwah yang didasari kerana ALLAH itulah yang termanis. dan ukhuwah itu ada di kem tahfiz. sebab tu lah rasa haru je nak balik dan tinggalkan semua orang. isk.

pengakuan jujur aku, kem tahfiz memang kenangan terindah sampai bila bila.

burtuQaly: adik adik form 123, akak akak form4 pasti akan merindui korang. moga kita sama sama tetap istiqamah di jalan ini. kerna jalan ini bukan dihamparkan dengan permaidani merah, tapi ditaburi dengan duri duri yang menguji. uhibbukunna fillah abadan abada. :)

4 positive.:

+akufobia+ said...

bosan.

atiqah amin said...

cehh. kureng. BEST lah! gedik betul.

ツhʋƨиα ツ said...

:) LIKE limapuluhenam kali hehehe.

kak abrar pegi kan ? oh tu sepupu usna ~ hehehe

uhkhwah fillah sgt manis ^^,

atiqah amin said...

kak abrar? waa kenal dia? hebat la. dunia ni memang betullah kecil. :D ya, manis sangat tapi tak bagi risiko utk dapat kencing manis. :D