Tuesday, December 21, 2010

epilog.

in the name of Allah alMu'akhir,


ini bukan section pesan nenek, macam kat buku SOLUSI tu. ini cuma keratan memori di kem tahfiz 2010 untuk dikongsi bersama. semoga bermanfaat buat semua. :)

ceria mereka yang membahagiakan.

adik adik form1. korang batch tahfiz paling ramai rasanya pernah jumpa. ada 17 plus Umaimah lagi sorang. haa, nanti kem tahfiz tahun depan jangan nakal banyak sangat ye. sikit boleh. pukul 9 tepat, semua mesti terus ambil Quran dan hafal. lagi awal lagi bagus. jangan suka suka je nak buat rancangan truth or dare lah atau apa time semua tengah sibuk goyang goyang ngaji. okay? 

jumlah yang sikit tapi memaknakan.

adik adik form2. ada 8 sebenarnya, sorang lagi Qurratu. walaupun dulu ramai, dan sekarang dah tinggal sikit. takpe, jangan risau. kena jugak thabat eh! kan semua ni hebat hebat belaka. ehm, tapi cuma satu je yang korang gedik. lain kali nak makan makan tu, ajak orang lain sekali ye. hekhek, kitorang form4 selalu je perasan korang asyik bukak jajan time rehat yang semua orang tengah tidur tu. :P

semangat mereka menginspirasikan.

adik adik form3. complete 10, tapi ada la sikit sikit yang tak datang. korang memang hebat. sentiasa bersemangat untuk hafal, murajaah, games. memang terbaik la. akak akak form4 selalu jadikan korang teladan, sebab kitorang memang boo. nanti tahun depan, buat kem tahfiz yang lagi BEST SUPERB TERBAIK semuanya lah, okay? biar adik adik akan ingat, fighting yeah!

bising bising kami yang melengkapkan.

kawanan form4. sorang lagi tak datang, Aina. walaupun ada 5 orang je, tapi muka muka ni lah yang selalu buat bising. masa form4 tidur musolla guru, adik adik semuanya tidur awal. bila kitorang tidur musolla banat, semuanya tidur lambat sebab kitorang asyik gosip je kat belakang tu, bising. lepastu, dahlah asyik tak masuk kelas. adeh, nanti jadi lebih matang ye adik adik ketika form4, bukan macam kitorang. :D

burtuQaly: sungguh aku sedih bila tengok balik gambar gambar dan video kem tahfiz. sebab nanti kalau nak pergi lagi dah tak boleh. apa pun, alhamdulillah, aku bersyukur atas kebahagiaan ini. aku mohon ya ALLAH rahmatilah keluarga ini dengan kasih sayangMU, tetapkan kami di jalan ini.

5 positive.:

Ma-E said...

waduh2..nie yg rse nk menetes nieh..nga~~

atiqah amin said...

mae! argh bestnya mae datang sini. tak pernah pernah kan? yea :) ihik, silakan menitis. rindu la tengok mata mae merah lepastu bajet hensem cakap "mana ada mae nangis" haha :D

cop, kenapa link yahoo. haha :D

Ma-E said...

mai rse nie blog paleng hebat dan yg paling serasi ngan jiwa maiyg "tut" nie tau x!!ala..yekew mte mai merah mse tu..x mgkn!!tp yg pntg mlm tu senanye time mai dok kat dpn tu kan..mai da TERnanges da senanye..alhamdulillah xdek org pasan klu x...ARGH!!bikin malu kaum hensem jek..hihi

nik atirah said...

tiqa2...
ble la awk nk matang nie.
haha

burtuQaly said...

mae; wuyyo, hebat? serasi. ihikihik, ni yang blushing ni. orang hensem puji mana taknya haha. ceh, tapi akak perasan okay, dah terus tak hensem haha.

kaknik; ei dah matang la hahaha :D