Wednesday, May 2, 2012

gemuk.

in the name of Allah al'Alim - The All Knowing.

"woooooo, ada yang lebih gemuk? adakah anda?!"

dulu, aku ni cumalah baby kecik yang gemuk. lebihan lemak di merata tempat, juga dengan air liur yang mengalir bagaikan sungai -okay jangan bayangkan please. ehem. so, adakah aku merancang untuk lahir sebegitu comot dan gemuk? sesungguhnya merepek lah kalau aku kata ya.

time tu, aku taktau apa apa, ni semua kerja Allah. Dia keluarkan aku dari perut ummi yang comel tanpa aku tau time tu kena keluar. alih alih, budak gemuk yang comot lahir. pastu, dengan muka innocent aku, tetiba aku dapat hati, pendengaran dan penglihatan. aku serius blur okeh.

aku pun tanya kat ummi (dengan bahasa baby aku - nangis), "ummi, kenapa Allah bagi semua ni?" tapi, ummi tak faham bahasa aku, ummi buat dono je. aku nangis lagi. so, aku pun bertekad dengan gaya orang yang super yakin untuk cari jawapannya bila aku dah pandai guna bahasa lain nanti. 

dan ... aku lupa nak tanya kat ummi!


baru je tadi, sedang aku bersiar siar kat internet, tetiba aku jumpa jawapannya; "Dan Tuhan melahirkan kamu dari perut ibumu tanpa mengetahui apa-apa pun. Dan (kemudian) diberinya kamu pendengaran, penglihatan dan hati supaya kamu bersyukur, berterima kasih." (anNahl:78)

"oh Allah nak aku jadi hamba yang bersyukur rupanya." 


burtuQaly: entry ni inspired from ayat cinta Allah tu. hoho. Alhamdulillah terima kasih Allah atas segalanya. aku mohon jadikan aku dalam kalangan hamba hambaMu yang bersyukur.

4 positive.:

Mawar putih said...

Cess.. sekarang ni nk gemuk balik eh.

atqhamin said...

hahaha. mungkin? lemak tersejat banyak sgt la. atqh gemuk hoyeah.

Anonymous said...

anda gemuk?gemuk ke tuh?

atqhamin said...

haha gemuk ah. time dolu2. sekarang otw to gemuk balik. zzz.