Thursday, February 3, 2011

chanduri.

in the name of Allah alMuntaqim,

"Love is like the rain. It comes in a drizzle sometimes.
Then it starts pouring and if you're not careful it will drown you." 


kalau kau tak faham quote tu tolong pergi google translate. belajar bahasa sikit. okay ehem, sebenarnya aku bukan nak cakap pasal si Chanduri anaknya Chinta yang gedik terlebih dos tu. apa yang aku maksudkan ialah CINTA. yeah aku tau cinta memang topik terhangat untuk budak budak bajet muda zaman sekarang. realitinya, memang fitrah manusia rasa nak mencinta dan dicintai oleh seseorang yang bukan sejenis. kalau tak, bukan manusia lah tu.

alah, aku pun ada zaman jahiliyah aku sendiri, aku tau perasaan tu. memang bila dah rasa mencinta dan dicintai, rasa heaven weh. nak tidur ingat dia. nak mandi ingat dia. nak solat pun sampai teringat dia! lepas tu senyum sorang sorang. peh memang hidup dengan zina hati la seh. tau dosa besar, tapi layankan jugak sebab nikmat bercinta sangatlah tak terkata best! hua, jiwang pulak. backspace backspace.

ehem, semalam aku ada lah baca majalah SOLUSI. section REMAJA, peh terbaik! ehem, kau tau apa? sebenarnya kan, ALLAH cemburu bila hambaNYA lebih  mengutamakan yang lain selain dariNYA. DIA cemburu bila melihat hambaNYA selalu mengingat yang lain selain dariNYA. DIA cemburu bila dalam hati hambaNYA ada yang selain dariNYA. sungguhlah, ALLAH itu memang pencemburu. (hadith)

tapi kan, DIA bukan cemburu dengan kau sebab kekurangan kasih sayang. dan lagipun DIA tak luak apa apa lah kalau kau nak hanyut dengan cinta dunia pun. tapi, ketahuilah yang cemburu tu tanda sayang, jadi sebenarnya DIA sayang sangat dengan kau. takkan kau tak nak kisah kot? tolonglah jadi bijak. nak banding cinta ALLAH dengan cinta manusia, tak ke kontra terang terangan tu? nak live well ke live hell ke, kita pilih lah. cuma kena make a right decision je.


"Wahai manusia yang berjiwa tenang! Kembalilah kepada TUHANmu dalam keadaan redha lagi diredhai. Maka masuklah kamu dalam kalangan hamba hambaKU. Dan masuklah ke dalam syurgaKU!(alFajr:27-30)

9 positive.:

~chickenrice~ said...

Couple dengan kawan, boleh elak kawan@kita couple dengan yang tak sepatutnya.[by; hilal asyraf.] Jom couple. Haha. :p

Ma-E said...

haha..Da-E(da lme x tls name nie,terujenye tulis!!)..mmg hebat ah ble da couple ngan kawan kerana Allah..mmg series manis la seh..:)huhu..

intanfarhana said...

tqaa, couple xleh kan kan kan? explain la... ;')

buat entry psl ni. thank you!

atiqah amin said...

dayo; yup benar! jom couple dgn yg halal kerana ALLAH! :D

mae; manis ke mae? cemane rasanya seh? (cover beb)

fana; couple dgn yg haram mmg la tak boleh. dgn girlfriends takpe, hakhak. insyaALLAH kalau ada masa dan idea :) fana, peh first time jejak sini kan!

Anonymous said...

Salam, Kak Atiqah. Ana suka ayat Quran yg akak bagitu.. (alFajr:27-30 ) :)

::mutmainnah191::

atiqah amin said...

huuh si mutmainnah :) ayat cinta ALLAH memang semua terbaik kan.

Ma-E said...

hehe..k.atiqah..manis la..cbe la akak try..mai dah rse dah..(cover line seh)..

atiqah amin said...

apa mae?! kak atiqah manis? hahaha :D

Ma-E said...

err..k.tiqah??saket kah??haha