Sunday, April 3, 2011

penat?

in the name of ALLAH alMughni,

kerna kasih dan cintaNYA, aku dan kau masih diberikan nafas iman dan islam sehingga saat ini. moga kita daripada golongan hambaNYA yang bersyukur. now, lets give infinity of thanks to ALLAH. alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah, terima kasih ALLAH kerana menyayangiku. :)

please, be an optimist! smile even it is harddd.

baiklah. hidup aku sekarang memang di tahap terbaik. cuti sekolah pergi kursus. minggu lepas pergi mukhayyam pemimpin KRS, semalam pergi mukhayyam tarbawi PRS. setiap hari ada latihan MC, sambung pulak netball sampai pukul 6.45 petang. pergh memang terbaik di ladang la seh.

aku bukan nak mengeluh. tapi kalau nak mengeluh pun boleh. tapi sebenarnya tak boleh! emm, sebab aku yakin hakikat hidup memang macam ni. imam Syafie sendiri kata; jangan mengeluh kerana hidup ini menyusahkan sebab memang demikianlah hidup itu diciptakan. yeah itu dia!


don't sleep, or your friends will switch off the light.

sepenat mana pun balik lambat setiap hari, sengantuk mana pun nak belajar dalam kelas, seteruk mana pun markah chemistry, hidup mesti diteruskan jugak! yang penting, IKHLAS. asal kau ikhlas dalam setiap susah payah kerana ALLAH, dan kau niatkan segalanya untuk mencari redha ALLAH,

insyaALLAH, hidup kau akan jadi bermakna. :)

burtuQaly: memori mukhayyam memang terbaik la seh. aku tak mampu nak gambarkan dalam burtuqaly, sebab tak terungkap dengan kata kata. :) 

1 positive.:

chan said...

Allahuakbar..paling tabah la ye akak..moga Allah redha dgn kesibukanmu tu..