Tuesday, June 22, 2010

failed.

in the name of Allah alMujib,

ini aku jumpa kat deviantart. memang takbagus. sila abaikan.

bukan pernah pun kau FAIL. dah FAIL sekali tu, cuba cari 'ibrah!

aku FAIL ******. paling terbaik pernah aku capai seumur hidup. awalawal lagi aku dah kata "kalau sekadar LULUS pun, memang patut bersyukur." ya, tapi kalau memang G kau dapat. tetap kena bersyukurlah. sebab memang G itu nikmat. cuma kau takperasan dan taktahu. G tak ajar kau jadi emosional tak tentu pasal, tapi macam mana kau nak bersyukur.

aku teringat cover SOLUSI ada kata; "orang yang tidak bersyukur dengan nikmat yang sedikit, tidak akan bersyukur dengan nikmat yang banyak."

dah sah ni true statement. ya, kalau kau taktau nak bersyukur dengan nilai G tu, macam manalah kau nak bersyukur dengan nilai A+ pulak. maka bersyukurlah, kerna nikmat yang sedikit itu yang mengajar kau.

burtuQaly: serius tak terkejut dengan result *******. sebab macam dah dapat agak ketidakbagusan result bila nak jawab mukasurat pertama. cuma rasa bangga sebab pengalaman pertama. BEST! barulah tau sikit nak bersyukur kot. alhamdulillah. give thanks to ALLAH :)

6 positive.:

Anonymous said...

murshida:
i like this post.
:)
because yeahh. sama kan kita?

qarirah said...

haha, memang kena cakap like kat sini ehh?
atiqah, letak benda like fb tu kat sinilaa! baru senang kte nak like sume post awak ;D

burtuQaly said...

haha. memang sama! yeah! eh, QARIE! KALAU KITA TAU PUN KITA DAH LAMA BUAT KOT HAHA.

AmirSyafiq said...

tahniahtahniah.
x.pasti.diri.ini.dpt.bersyukur.atau.x.kalau.dpt.result.cegitu.
mogamoga.redha.la.eh.

G = Genius

zainursyazwana said...

betul tu..tiqah klu kte xsyukur ngan nikmat yg ckit mcm mane kte nk syukur ngan nikmat yg banyak..motivasi diri tu penting..itu juga merupakan prinsip saya..

burtuQaly said...

HAHA yeah. memang betul kan wana. tapi, kenapa awk ikut prinsip kita?