Friday, May 7, 2010

basketball.

in the name of Allah alHafiz,

[kakATIRAH] [ATIQAH]
ATIQAH, esok ada budak indon nak datang, lawan basketball dengan sekolah kita. friendly match. lepastu ustazah suruh budak basketball main. ANTI MAIN TAU.
*expression 1: TERKEJUT* HAH? serius? banat main?
SERIUS la, ustazISWAN baru cakap tadi. akak pun TERKEJUT. dahlah esok, kalau banin okey lagi kot.
err. tapi, bukan banat basketball memang taktau apaapa ke?
memang pun, petang nanti banin train kita. boleh datang kan?
*expression 2: TERKEJUT lagi* err. OKKKAAYYY, ana memang tidur sekolah pun hari ni. *expression 3: raguragu + BIAR BETUL?!*

dan petang tu juga kami training, ada *kakNIK, kakNADHIRAH, kakATIRAH, *kakNADIYAH, ALIYAH, ATIQAH, SAFIYAH, ABRAR dan SYAHIRAH. juga ustazKAHHAR dan baninBASKETBALL. banin lebih 5 orang okay. menakutkan.
*bukan budak basketball, player tambahan.

kami belajar banyak benda daripada professional. dari zero dapat 50 terus. tibatiba terminat basketball. WOW.

dan, hari ni GAME. kami semua train lagi. sebab takbagus lagi. then, tambah *kakSABRINA dalam team. memang thank you beribu untuk the pros. sebab sanggup turun walau keterikan jelas terserlah kerna nak ajar semata. kami belajar macamana nak main full game. masa tu harapan dapat 1mark pun okay kot, sebab baru belajar semua benda dalam 2hari saja.

dan kami dah versus dah pun. INDON 12:5 HIDAYAH. alhamdulillah. we've done our best :) lagipun, FRIENDLY MATCH je okay. baiklah, tamat cerita versus.


kalau dulu;
sukan&permainan's time: "alaa, baik main netball sekarang. basketball bosan kot. takpayah main lagi bagus."

tapi sekarang;
hidayahVSindonesia: "WOAH, basketball lagi best daripada netball lah! patut buat acara sukan untuk tahun depan. haha."


okey, sekarang dah gian nak main basketball lagi, walaupun nak main dia penat tahap hyper.
*penatnya berdoubledouble daripada CENTER netball ye, kalau kamu nak tau wahai perempuan.* fuhh.

benarlah Allah kata; "boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi(pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui." (alBaqarah:216)

burtuQaly: i'm glad to be the BasketballClub's member :)

2 positive.:

~chickenrice~ said...

ooo.kelab basketball ke.*baru tahu 1minit tadi kat sekolah kita ada kelab basketball untuk banat.-.-'

burtuQaly said...

wahhhhh, tahniah. tapi kenapa purba sgt baru tau kat sek mmg ade bnt bsketballl?! hahahah.